НСО: Ако сестрите не излязат доброволно, ще ги изнесем

0
127
Красимир Станчев. Снимка: НСО
Красимир Станчев. Снимка: НСО

„Ако жените не излязат доброволно, ще ги изнесем с няколко колеги.“

Това заяви началникът на НСО Красимир Станчев цитиран от „БНТ“. Допълни, че ситуацията е била трудна, а дамите са проявили форма на гражданско неподчинение.

Веднага щом бил известен за случая изпратил психолози. Те обаче се оказали неспособни да се справят с тях. По отношение на преговорите имали друг тип хора, но решили да не отидат. Събрали се състав от резерви, говорили с тях. Те обаче не откликнали на молбите им.

Станчев обясни, че НСО има разрешение да предприеме всички нужни мерки, категоричен е в това, че не е имало насилие.

По негови думи вечерта, когато влезли в стаята, една от дамите го предупредила да не я доближава. Иначе щяла да скочи от прозореца. В продължение на 12 часа опитвали да не допускат излизането на жените от прозореца:

Ако Анастасова си беше махната салфетката от ръката, щяхте да видите, че тя се е одраскала при дърпането отвън, и не е вярно, че е наранена.

От Искра.бг припомняме, че малко по-рано министърът на труда и социалната политика Деница Сачева обяви, че зад медицинските сестри стоят политически им опоненти. Според нея това, което се случва е момента ма по-скоро политически елемент, отколкото синдикално искане. Тя напомни, че има призиви за оставки.

Исканията на медицинските работници са за промени в здравната система, включващо увеличение на трудовото възнаграждение в сферата. По техни думи обещанията, които са получили миналата година за по-високи заплати не са спазени.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments