Стефани Митова създаде лонгборд за деца с увреждания

0
336
Стефани Митова. Снимка: Фейсбук профил
Стефани Митова. Снимка: Фейсбук профил

Републиканската шампионка по уиндсърф и любителка на екстремните спортове Стефани Митова създаде лонгборд за деца с увреждания, предаде „БНР“.

Младото момиче оценява възможността да се движи бързо и лесно из града. За целта използва своя лонгборд (удължен скейтборт). Осъзнава обаче, че хората с увреждания нямат подобна възможност.

В нейното семейство е имало двама души с подобни проблеми и успява да види света през техните очи. Така желае да направи средата малко по-достъпна и да помогне на онези, които имат двигателни нарушения.

Обяснява, че нейното изобретение е заобиколено с тръби, които са свързани помежду си. Отгоре има въже, на което е закачена седалка, в която сяда детето. По този начин не е нужно да притежава сила в краката, за да стои изправено. Конструкцията е защитена, а до сега са се възползвали 6 малчугана, които са били много щастливи и благодарни.

Първо популяризирала намерението си в една от платформите в интернет. С нея се свързали хора, пожелали да се включат в реализацията. Един създал металната конструкция, друг направил дарение лонгборд, трети боядисал превозното средство.

Момичето няма намерение на този етап да създава серийно производство. Би съдействала обаче на всеки човек, който иска да създаде подобен проект за приятел или близък.

Мисли да насочи усилията си в модификации, които да превърнат създаденото във вид проходилка. Така децата, притежаващи мускулатура в краката си, ще се опитат да ходят.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments