Заразените деца в Бургас не са от „Дом майка и дете“, под карантина са 926 души

0
227


Заразените деца в Бургас не са от „Дом майка и дете“. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров след заседанието на Общинския кризисен щаб. Той обаче отказа да коментира дали малчуганите са роднини на някои от останалите заразени в града.

Що се отнася до третия нов случай – 22-годишната жена, Паздеров потвърди, че тя се е завърнала от Англия. Жената обаче се е самоизолирала и няма лица, които да са били в контакт с нея.

926 души са под карантина в Бургас към настоящия момент. Заразените са общо 10.

В Областната болница са настанени четирима души с коронавирус, като трима от тях са в добро състояние. Хирургът от „Бургасмед“ вчера се е влошил. Вдигнал е температура и е имал бронхиални проблеми, но след засилване на терапията днес вече състоянието му му е по-добро.

От своя страна кметът Димитър Николов съобщи, че строителни фирми са започнали да наемат на работа хора, които са останали без препитание заради кризата с Covid-19. До момента са назначени 70 души.

Директорът на Областната дирекция на полицията Радослав Сотиров пък съобщи, че са намелели значително престъпленията на територията на областта. Според него това се дължи на контролно-пропускателните пунктове и засиленото присъствие на служители на реда. Намалели драстично са и грабежите.

Николов съобщи, че ще бъде преместено КПП-то, което е преди Крайморие, като то ще бъде поставено след него. Ще има и нов пункт – след село Маринка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments