Протестиращи във Варна замериха сградата на общината с яйца

0
158
Протестиращи във Варна
Снимка: Стела Николова, Facebook

Антиправителствени протести има и във Варна, съобщиха от „Фокус“. Основно млади хора се събраха пред палатковия лагер в морската столица, но имаше семейства с деца и възрастни хора. Всички те настояват за оставка на правителството и на главния прокурор.

Викайки „Оставка“ и „Мафията вън“, недоволни блокираха за кратко кръстовището пред Катедралата. След шествие те се върнаха пред сградата на Общината, където аплодираха униформените и изпяха българския химн.

Журналистът Татяна Кристи се обърна към събралото се множество с думите, че парламентът е монолитна структура, в която няма реална опозиция. Според нея, ако е имало опозиция протестиращите са щели да видят хвърлени депутатски карти и излизането на народните представители на площада.

„Този протест обедини гражданското общество, независимо от различията им и 2-ри септември ще остане в историята като най-срамната дата в новата ни история, свързана с управлението на България, защото в продължение на 2 месеца управляващите се правят, че не забелязват протестите.“

След това недоволните граждани хвърлиха яйца по сградата на Общината.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments