Чудна пилешка кавърма – перфектна и лесна рецепта

0
28
Пилешка кавърма
Пилешка кавърма. Снимка: Искра.бг

Кавърмата е едно от най-обичаните ястия в българската кухня, а тази рецепта за пилешка кавърма е идеалното съчетание от вкусни съставки и лесно приготвяне. Сочните парчета пилешко месо, ароматните зеленчуци и подправките правят ястието чудесен избор за обяд или вечеря.

За приготвянето на пилешката кавърма ще са ви нужни: 500 г пилешко месо (от бут и бяло месо), 1 голяма глава лук, 1 зелена чушка, 1 морков, 190 г гъби от консерва, 300 г домати от консерва и 150-200 мл вода. За овкусяване ще използвате 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 кафена лъжичка черен пипер, 1 чаена лъжичка захар, сол, чубрица и магданоз. Ястието се приготвя с 3-4 супени лъжици олио.

Нарежете пилешкото месо на средни парчета. Почистете зеленчуците и ги нарежете – лука, чушката, моркова и гъбите. В загрят тиган с олио запържете пилешкото месо, докато придобие леко златист цвят. Към месото добавете нарязаните лук, морков и чушка, оставяйки ги да омекнат за 3-4 минути.

След това добавете гъбите и разбъркайте добре, за да се запържат и те. Когато зеленчуците са омекнали, прибавете доматите и червения пипер. Налейте малко вода, за да се получи сос, и овкусете със сол, захар, черен пипер и чубрица.

Намалете котлона и оставете ястието да къкри тихо за около 20 минути. Разбърквайте периодично, за да се уверите, че всички съставки се сготвят равномерно. Ястието е готово, когато кавърмата остане почти на мазнина.

Сервирайте пилешката кавърма топла, поръсена с пресен магданоз. По желание добавете люта чушка за допълнителен вкус. Това ястие е перфектно за семеен обяд и ще впечатли всички с богатия си вкус.

Пилешката кавърма е лесно и вкусно ястие, което ще направи всяко хранене специално. Следвайте тази рецепта и се насладете на чудесния вкус на традиционната българска кухня. Не забравяйте, че тайната на успешната кавърма е в качествените съставки и внимателното готвене.

Открийте тайната на сочните свински пържоли, приготвени с мед и бира

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments