Рецепта за 6 порции:
1 кг чушки
1 кг домати
Половин връзка магданоз
4 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
Половин чаена лъжица захар
Време за приготвяне: 90 минути
Рецепта:
Изпечете суровия пипер след като сте го измили добре. Можете да го направите на скара, барбекю, чушкопек или директно на котлона. След това „задушете“ чушките като ги сложите в тенджера. По този начин беленето става по-лесно. Всяка чушка се цепва по дължината и се посолява отвътре. Можете да запържите посолените пеперки.
Доматен сос
Обелете доматите. Пасирайте ги. Излейте доматената каша в тенджера и я сложете да заври. Добавете ситно нарязания чесън и половин чаена лъжица захар. Сместа се вари до сгъстяване. След това се добавя зехтин и се оставя да поври още 5 минути. Свалете от огъня и добавете ситно нарязания магданоз, след което разбъркайте добре.
Наредите печения пипер в голяма чиния и да го полеете с доматения сос.