Едно време можеше да се нахраниш, че и да се поглезиш в ресторант за около 10 лева, пише „Ретро“. А сега редовите българи, които се чудят как да свържат двата края, не могат да си позволят подобно удоволствие освен на някой личен празник.
Вижте какво беше менюто и какви бяха цените за вечеря в един ресторант през 80-те години на миналия век:
Водка „Столичная“ – 100 г – 2,20 лв.
Вино червено „Меча кръв” – 0,750 – 3,40 лв.
Кока-кола – 1 бр. – 0,25 лв.
Швепс – 1 бр. – 0,20 лв.
Газирана вода – 1 бр. – 0,14 лв.
Ордьовър – 0,200 – 1,20 лв.
Свинско филе с гъби – 300 – 2,85 лв.
Луканка – 0,50 – 1,00 лв.
Фъстъци – 0,50 – 0,78 лв.
Баклава – 0,120 – 0,46 лв.
Кафе с жълтък – 0,100 – 0,52 лв.
Плодове – 0,250 – 0,53 лв.
Питка – 0,375 – 0,30 лв.
Всичко: 13,83 лв.
Артистично-музикална програма – 18% 2,49 лв.
Общо: 16,32 лв.