Тези бонбони са същинска сладка магия! Те се приготвят бързо и лесно, а техният неустоим вкус ще впечатли както вас, така и вашите близки. С кремообразен пълнеж, хрупкави бадеми и кокосови стърготини, домашните бонбони „Рафаело“ са идеалният избор за всеки повод. Рецептата е за 30-35 бонбона и е чудесен начин да подсладите деня си или да изненадате гостите си с нещо специално.
Необходими съставки:
260 мл подсладено кондензирано мляко
75 г мляко на прах
30 г несолено масло на стайна температура
35 бадеми
260 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Подготовка на сместа – в дълбока купа смесете подсладеното кондензирано мляко, млякото на прах и маслото. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес. След това добавете 220 г от кокосовите стърготини /оставете останалите за поръсване/ и разбъркайте отново. Сложете сместа в хладилник за около 20 минути, за да се стегне. Ако масата е прекалено мека след охлаждане, добавете още малко кокосови стърготини и разбъркайте.
С помощта на чаена лъжичка оформете топчета с големината на орех. В средата на всяко топче поставете по една бадемова ядка. Оваляйте готовите бонбони в отделените кокосови стърготини, за да им придадете завършен вид.
Подредете бонбоните в чиния и ги оставете в хладилник, за да се стегнат напълно. Съхранявайте ги в хладилник до момента на сервиране.
Домашните сурови бонбони „Рафаело“ са идеалният десерт за всяка празнична трапеза или специален повод. Те се приготвят лесно, а сладкият им вкус е неустоим. Веднъж опитате ли ги, няма да можете да спрете само на един!
Оригинално и практично! Как да изберем перфектния подарък за Коледа?