Хората не трябва да се лишават от нищо по празниците, но трябва да внимават с количеството. Това посъветва специалистът по ендокринология д-р Светлана Хедер от ефира на „NOVA News“. Според нея празненствата не трябва да се превръщат от няколкодневни в няколкоседмични.
На трапезата трябва да има място и за пролетни зеленчуци, коментира още д-р Хедер и уточни, че те ще помогнат за по-лесното възприемане на останалите храни.
Не бива да се забравя, че организмът не си взима почивки, а точно такива му трябват, добави специалистът по хранене и диетика д-р Енджи Касабие. По нейни думи натрупването на токсини и килограми, застаряването на клетките, се дължи на неотпочиналите органи и заради това постите са важни.
„Яйцата са задължителни, козунакът е задължителен и малко агнешко. Трябва да избягваме алкохола и то предимно прекаляваме с него, което е много вредно и може да доведе до задържане на течности.“, добави д-р Касабие и препоръча чаша вода преди и след хранене.