Как да си направим печена леща?

0
679
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Лещата е едно ястията, което присъства често на трапезата ни. Днес Ви представяме вариант, в който я приготвяме на фурна. Става много вкусно, разнообразно и радва както всички у дома, така и гостите, които посрещаме.

Необходими продукти:

  • леща – 700 г.
  • домати – 1 бр.
  • магданоз – 1/2 връзка
  • червени чушки – 1 бр.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • олио – 3 с.л.
  • нишесте – 2 с.л.
  • моркови – 300 гр.
  • лук – 1 глава
  • чесън – 2 скилидки
  • сол – на вкус
  • чубрица – на вкус
  • червен пипер – на вкус

Начин на приготвяне:

Лещата се почиства и измива. Поставя се да ври в 1.2 литра вода. Когато заври добавяме чушката, морковите и лука, които сме нарязали предварително на дребно и ги оставяме на котлона да омекнат.

В тиган запържваме чесъна и червения пипер и добавяме към ястието си. Най-накрая слагаме и домата, който също е нарязан на малки парченца, солта, чубрицата и готов разтвор от нишесте и вода.

Поставяме в тава и пъхаме в предварително загрятата фурна. Печем между 5 и 7 минути.

Добър апетит!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments