Лещата е едно ястията, което присъства често на трапезата ни. Днес Ви представяме вариант, в който я приготвяме на фурна. Става много вкусно, разнообразно и радва както всички у дома, така и гостите, които посрещаме.
Необходими продукти:
- леща – 700 г.
- домати – 1 бр.
- магданоз – 1/2 връзка
- червени чушки – 1 бр.
- червен пипер – 1 ч.л.
- олио – 3 с.л.
- нишесте – 2 с.л.
- моркови – 300 гр.
- лук – 1 глава
- чесън – 2 скилидки
- сол – на вкус
- чубрица – на вкус
- червен пипер – на вкус
Начин на приготвяне:
Лещата се почиства и измива. Поставя се да ври в 1.2 литра вода. Когато заври добавяме чушката, морковите и лука, които сме нарязали предварително на дребно и ги оставяме на котлона да омекнат.
В тиган запържваме чесъна и червения пипер и добавяме към ястието си. Най-накрая слагаме и домата, който също е нарязан на малки парченца, солта, чубрицата и готов разтвор от нишесте и вода.
Поставяме в тава и пъхаме в предварително загрятата фурна. Печем между 5 и 7 минути.
Добър апетит!