Как да си приготвим кремообразен и плътен горещ шоколад у дома

Тази рецепта гарантира богат, наситен вкус и гладка консистенция

1
3912
Горещ шоколад
Илюстративна снимка

Горещият шоколад е напитка, която не само глези вкусовите рецептори, но и предлага редица ползи за здравето. Той съдържа фибри, желязо и антиоксиданти, като същевременно предпазва сърцето. Съставките в какаото и черния шоколад дори помагат за запазване на паметта и повишават настроението.

Ето как лесно можете да приготвите кремообразен и плътен горещ шоколад у дома, следвайки тези прости стъпки.

Необходими съставки:

500 мл мляко
120 г черен шоколад
20 г какао без захар
20 г царевично нишесте
20 г захар

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада: Нарежете черния шоколад на ситно с нож и го поставете в купа за водна баня. Оставете шоколада да се разтопи на среден огън, като разбърквате периодично. След като се разтопи, оставете настрана.

Пригответе млякото: В отделен съд налейте млякото и го загрейте на умерен огън. Прецедете нишестето и какаото през цедка, за да предотвратите образуването на бучки и ги добавете към млякото.

Смесете съставките: Бъркайте с кухненска тел, докато добавяте захарта и тя се разтопи напълно. Оставете сместа да заври на слаб огън.

Добавете шоколада: Внимателно налейте разтопения шоколад в млякото и разбъркайте добре, докато получите кремообразна текстура.

Сервиране: Изсипете горещия шоколад в чаши и се насладете на плътния му вкус.

Тази рецепта гарантира богат, наситен вкус и гладка консистенция, на които ще се наслаждавате с всяка глътка. Горещият шоколад е перфектен за студените дни или за моменти, когато имате нужда от малко уют и топлина.

Мариновани гъби по нашенски: Перфектното мезе за зимата

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Как да си приготвим кремообразен и плътен горещ шокола… […]