Цената на прясната пролетна коприва бележи рекордни цени в пика на сезона. 100 грама от полезното тревисто растение се търгува на цена за 1,50 до 2 лева. В същото време за 15 лева можем да си купим килограм свинско месо, съобщава „NOVA“.
Желаещите да консумират с прясна и здравословна храна все пак не са длъжни да плащат високата цена в магазините, тъй като могат да си я наберат сами напълно безплатно. Най-добре е това да се прави извън градовете, където въздухът е чист.
Копривата обикновено расте в дерета покрай реките. Препоръчва се да се берат само нейните връхчета, тъй като те са най-крейки и вкусни. Само за няколко минути може да напълните цяла кошница, която ще ви стигне за приготвянето на вкусни ястия и салати.
От древен лек до суперхрана: Научете как да извлечете нейните лечебни свойства