Кюфтетата от кисело зеле и картофи са популярни в чешката и полската кухня, но добавянето на прясно зеле добавя още по-хрупкав вкус. Тази рецепта е идеална за лека безмесна вечеря, богата на хранителни вещества и подходяща за постите.
Необходими продукти:
400 гр. картофи
150 гр. кисело зеле
150 гр. бяло зеле
1 среден лук
1 скилидка чесън
1 яйце
4 супени лъжици пшенично брашно
Галета
Олио
Подправки: сол, черен пипер, кимион, сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
– Сварете картофите, отцедете ги и ги намачкайте.
– Изцедете киселото зеле, нарежете бялото зеле на ситно и го залейте с вряща вода, за да омекне. Смесете зелето в купа.
– Запържете лука в сгорещено олио, добавете чесъна накрая, и ги смесете със зелето и картофите.
– Добавете яйцето, брашното и подправките. Разбъркайте добре и оформете кюфтета, които да оваляте в галета.
– Загрейте олио в тиган и изпържете кюфтетата до златисто кафяво. Отцедете ги върху хартиени кърпи.
Опитайте тези уникални кюфтета с кисело зеле – отличен избор за Коледните пости!
[…] […]