Лесна и ароматна рецепта! Шишчета от пикантни пилешки сърца

Вкусни и пикантни пилешки сърца на шиш, приготвени с ароматна марината и изпечени до съвършенство

0
538
Шишчета от пилешки сърца
Шишчета от пилешки сърца. Снимка: Искра.бг

Когато става въпрос за идеално мезе за компания, няма нищо по-добро от пикантни и ароматни шишчета на грил. Пилешките сърца са невероятно вкусни, когато се мариноват добре и се изпекат до съвършенство. Освен това, те са богати на протеини и желязо, което ги прави не само апетитни, но и полезни. Ако търсите нещо различно, лесно за приготвяне и изключително вкусно, тази рецепта ще ви спечели.

Необходими продукти

500 г пилешки сърца
2 скилидки чесън, накълцани
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. лют червен пипер /по желание/
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
3 с.л. зехтин
Сокът от 1 лимон

Начин на приготвяне

1. Подготовка на пилешките сърца – Първата стъпка е почистването на пилешките сърца. Измийте ги добре и отстранете излишната мазнина и кръвоносни съдове, ако има такива. Това ще подобри както текстурата, така и вкуса на готовото ястие.

2. Приготвяне на маринатата – В голяма купа смесете всички подправки:

Накълцания чесън
Пушения червен пипер
Кимиона
Лютия червен пипер /ако обичате по-пикантно/
Черния пипер
Солта
Зехтина
Лимоновия сок
Разбъркайте добре, за да получите богата на аромати марината.

3. Мариноване на сърцата – Поставете пилешките сърца в маринатата, разбъркайте добре и покрийте с фолио. Оставете ги да се мариноват поне 30 минути в хладилник. Ако имате време, оставете ги за 2-3 часа, за да абсорбират максимално ароматите и подправките.

4. Подготовка на шишчетата – Накиснете дървените шишчета във вода за 20 минути, за да не изгорят по време на печенето. След като сърцата са се мариновали достатъчно, ги нанизете плътно едно до друго върху шишчетата.

5. Печене на скарата – Загрейте грил тиган, барбекю или електрическа скара на средно висока температура. Подредете шишчетата и ги печете около 8-10 минути, като ги обръщате периодично, докато станат златисти и добре изпечени.

6. Сервиране – Поднесете шишчетата горещи, като ги сервирате самостоятелно като мезе, или с гарнитура по избор – свежа салата, печени зеленчуци или ориз.

Тази рецепта за пикантни пилешки сърца на шиш е чудесен избор за неангажираща, но невероятно вкусна храна, която може да се приготви бързо и лесно. Ароматът на пушен червен пипер, чесън и лимон прави тези шишчета неустоими, а текстурата на добре изпечените пилешки сърца ги превръща в перфектно мезе за всяка компания.

Опитайте рецептата и се насладете на богатия вкус и крехкото месо, което със сигурност ще се хареса на всички любители на скарата!

За още новини вижте ТУК

Присъединете се към нашия Телеграм

Абониране
Известие от
guest
2000


0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments