Министърът на туризма Зарица Динкова обяви, че не вижда причина, заради която трябва да си подаде оставката. В ефира на „bTV“ тя припомни, че като министър трябва да бъде балансьор между интересите на потребителите и бизнеса. Тя добави:
„В една лодка сме с ресторантьорите и се опитваме да осигурим по-добър сезон в пика на лятото. Ресторантьорският бизнес е част от този продукт, но той е един по-голям продукт, в който е съсредоточен трудът на много хора, и трябва да се представи общата цел както за бизнеса, така и за държавата по най-добрия начин.“
Припомняме, че заради казус със скъпи пържоли /3 срещу 500 лева/, от които се оплака клиент във варненски ресторант, възникнаха обвинения между ресторантьорските организации и ресорния министър. Стигна се до там, че ресторантьорите поискаха оставката й.
Държавата прави инвестиции в подпомагането на бизнеса и очаква някаква възвръщаемост – повишаване на качеството, коментира още министърът. Тя добави, че работи добре с туристическия бранш по това да се рекламира родното Черноморие.
„Браншът е изключително важен и държавата го стимулира, но отношението е изключително важно. Ние в този бизнес продаваме отношение, продаваме преживяване. Все повече и повече туристът е пътешественик – той търси именно това преживяване и го търси позитивно. Дори и най-екстремните туристи искат преживяването им да е позитивно. Затова трябва да се опитваме да изградим един позитивен имидж. В ресторантьорския сектор основните герои са майсторите-готвачи“, коментира още тя.
Министърът е категорична, че България има голям потенциал, привлекателна география и има какво да предложи.
С какво помагате на бранша?
С организирани престъпни акции по северното черноморие, под прикритието на нап?
Влизат, като мутри с думите – идваме да ви затваряме.
Това що го няма по телевизиите?
Ето затова искат оставаката
И никой не може да ме убеди, че в Слънчев бряг, където кезона е три месеца са изрядни, а в големи градове, където се работи целогодишно е много лошо и затваряме.
Отново българи правят мръсно на българи.