Кюфтетата са любимо ястие, което можем да поднесем както на семейната трапеза, така и ако подготвяме ястие, за да изненадаме гостите си. Днес ще Ви предложим една рецепта за кюфтета с ориз на фурна. Вкусът е различен от този на традиционните, но не по-малко апетитен.
Необходимите продукти са:
- сварен ориз – 1 ч.ч
- яйца – 1 брой
- магданоз – на вкус
- черен пипер – на вкус
- сол – на вкус
- моркови – 1 брой
- копър – 2 стръка
- лук – половин глава
За панировката са нужни:
- яйца – 1 брой
- галета – 100 грама
- брашно -1 к.ч
- зехтин или олио – за поръсване
Начин на приготвяне:
Сваряваме ориза. Когато е охладен към него добавяме предварително нарязаните на ситно лук, морков, магданоз и копър. Слагаме на вкус черен пипер, сол и едното яйце.
Взимаме купа и в нея разбиваме другото яйце. В отделни чинии сипваме галетата и брашното.
Оформяме кюфтетата и ги овалваме първо в брашното, после в яйцето и най-накрая в галетата.
Нареждаме ги в тава и ги поръсваме със зехтин или олио. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Добър апетит!