На прага сме да посрещнем Новата година и независимо дали сте домакин на голямо събиране с приятели или ще спите в леглото до късно, вкусната храна е задължителна. По този повод Редакторите на „Southern Living“ споделиха своите любими рецепти за партита, а именно:
Хапки с круши и чедър
„Комбинация от билкови, маслено печени бисквити, с остро сирене, сладки круши и пикантно желе от пипер е толкова вкусна.“ — Джош Милър, старши редактор с ресор „Храни“.
Френски дяволски яйца с лук
„Миналата година мой приятел направи френски дяволски яйца с лук за своето новогодишно парти и всички там ги изядоха! С увереност може да се каже, че те са истински хит.“ — Ребека Баер, старши дигитален редактор.
Желе от крема сирене и черен пипер
„Ако търсите толкова просто предястие, че можете да го направите на тъмно, това е. По някакъв начин крема сиренето, желето от черен пипер и бисквитите (винаги използвам Ritz) образуват хапка, която е повече от сбора на съставните части. Без значение колко пъти съм го сервирал, все още е хит всеки път.“ — Лиза Черикола, заместник-редактор
Печено бри в бутер тесто
„Това печено бри в бутер тесто е първата рецепта, която някога съм правила и всъщност изглежда като снимка за уебсайт. Беше красиво, вкусно и толкова лесно.“ — Мери Шанън Ходес, дигитален редактор
Огнени крекери
„Сервирайте Огнени крекери в сребърна купа, за да ги накарате да изглеждат изискано, след което гледайте как изчезват!“ — Бетси Уотсън, старши редактор.
Sausage топчета
„Не изглеждат особено красиво, но Sausage топчетата са толкова вкусни, че е трудно да ги оставите извън списъка, особено ако организирате по-небрежно събиране.“ — Тара Масуле Маккей, старши редактор за пътувания и култура.
Ротел дип
„Тъй като новогодишната нощ обикновено включва гледане на няколко футболни мача, Ротел дип винаги е в моята готварска печка!“ – Джена Симс, старши редактор
Салата от раци от Западна Индия
„Салата с раци от Западна Индия винаги е любима по време на празниците, защото баба ми (родом от Мобил) носи раците, пресни от Персийския залив. Толкова е просто и лесно за приготвяне, но усещането е фантастично, защото е направено от добро месо от раци на бучки. И в моето семейство единственият начин да го сервирам е да го поднеса върху солен крекер — сок от марината и всичко останало.“ – Камерън Бийл, асоцииран редактор на домове.
Мухамара
„Мухамара – за да направя тази разядка, аз мамя и използвам печени червени чушки в буркани, вместо да ги пека на скара, както е посочено в рецептата, защото е твърде студено, за да се занимавам с всичко това и пак става страхотно!“ — Алана Ал-Хатлани, асоцииран редактор по храните.
Сламки от сирене
„Правя собствен прочит по рецептата на баба ми за сламки със сирене. Солени, хрупкави и пикантни, те са идеалната храна за всяка тълпа.“ — Джош Милър, старши редактор.
Пълнени гъби
„Обичам да добавям чиния с пълнени гъби към моята новогодишна трапеза. Чувстват се като предястие за възрастни, особено поднесени с малко шампанско.“ — Лиза Черикола, заместник-редактор.
Защо Дан Колов е раздавал всичко, което е имал? Коментар на Цвета Галунова по повод негова годишнина