
Ако търсите бърза, лесна и вкусна вечеря, тази рецепта за пържена наденица с хрупкави картофи ще стане ваш фаворит. С минимални усилия ще получите ароматно и засищащо ястие, което цялото семейство ще хареса.
Необходими продукти
600 г картофи
300 г пушена или сурова наденица
2 с.л. олио или масло
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. чесън на прах
Сол на вкус
¼ ч.л. черен пипер
1 връзка пресен зелен лук
Стъпки за приготвяне
1. Подготовка на картофите – Обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета. Поставете ги в тенджера с подсолена вода и ги сварете за 5-7 минути, докато омекнат леко, но не се разпадат. Отцедете ги добре.
2. Запържване на наденицата – Нарежете наденицата на кръгчета или цяла. Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура. Добавете наденицата и я запържете за 3-4 минути, докато стане златиста и леко хрупкава. Извадете я в чиния.
3. Запържване на картофите – В същата мазнина добавете сварените картофи. Запържете ги, като ги разбърквате внимателно, докато придобият апетитна златиста коричка, за около 10 минути.
4. Комбиниране на съставките – Върнете наденицата в тигана, добавете червения пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и оставете на котлона още 2-3 минути, за да се смесят ароматите.
5. Финални щрихи и сервиране – Поръсете ястието с нарязан пресен зелен лук за свеж аромат. Сервирайте топло с любима салата или сос по избор.
Съвети за още по-добър вкус:
– Използвайте пушена наденица за по-наситен вкус или сурова за по-сочен резултат.
– Ако предпочитате по-хрупкави картофи, ги оставете да се запекат без често разбъркване.
– Добавете лют пипер или сушен риган за допълнителен аромат.
Тази пържена наденица с хрупкави картофи е идеална за семейна вечеря или бърз обяд, когато искате нещо вкусно и засищащо. Опитайте тази рецепта и споделете впечатленията си.
За още новини вижте ТУК
Присъединете се към нашия Телеграм