По-скъпи ли са българските яйца и пилешко месо от вноса?

0
54
Яйца
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

По-скъпо родно производство на яйца и пилешко месо, в сравнение с вносното. Това отчита държавния сайт за следене на цените на дребно.

За крайния потребител пилешкото филе от България е в пъти по-скъпо, стигайки до средна цена от около 14,89 лева. За сметка на месото внос от чужбина, което е на цена от 9,68 лева.

Разликата в цената и за цяло пиле е почти двойна. Ако вносното можем да го намерим в търговската мрежа на цена от 4,72 лева, то цяло пиле от България струва около 7,82 лева. Драстично се разминаване има и при цената на яйцата. За един брой български яйца плащаме 0,47 лева, докато тези внесени от трети страни са на цена от 0,20 лева.

Обичайно за този период на годината търговците отчитат скок в потреблението на яйца и пилешко месо.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments