Заместник-министърът на туризма Павлин Петров присъства на церемонията по откриването на десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и Гурме“ в Пловдив. Традиционно, събитието се провежда в Стария град на Пловдив.
Той заяви, че наред с другите видове туризъм – като СПА, уелнес и морски, с които вече сме добре познати, страната ни полага огромни усилия да се наложи и като място, което предлага неповторимо изживяване и за кулинарните сетива. Именно заради това, фестивали като „Дефиле Вино и Гурме“ в Пловдив са крайно необходими.
„Страната, културата и историята ни са неизменно свързани както с напитката на боговете, така и с невероятната храна. Вековните сортове вино, плътният и наситен вкус и невероятният рубинен цвят разказват историята на нашите предци, а както знаем много добре, тя прекрасно се допълва с неповторимата българска кухня“, подчерта още заместник-министър Петров.
В рамките на трите дни на десетото юбилейно издание на „Дефиле Вино и Гурме“ в Пловдив, 16 локации в Стария град ще се превърнат в сцена за 55 участници. 43 от тях са винопроизводители, а 12 – производители на храни и продукти.
Възможности за подпомагане на земеделски стопани, които са изключени от украинската помощ