Производството на шоколад по време на пандемия

0
124
Шоколад
Снимка: Wikimedia Commons

Психологически и научно е потвърдено, че шоколадът е най-мощният антидепресант по време на криза. Популярни сладкари от целия свят са се захванали да творят какаови изкушения с формата на COVID-19. Мениджър „Комуникации“ на голяма компания за сладки изделия за Югоизточния пазар, сподели пред „NOVA“, че производството на шоколадови стоки е засегнато от пандемията.

Нели Ангелова поясни, че фабриката им за шоколад се намира в покрайнините на София. През тази трудна година 95% са се произвели за експорт. Производството се случва в 35 страни. В България в предприятието работят около 570 души. Тя уточни, че се спазват абсолютно всички препоръчителни епидемични мерки. Ангелова разказа, че и преди пандемията са се спазвали стриктни правила за техните хранителни продукти, за да могат да достигнат качествено и безопасно до крайния потребител. За тях е предизвикателство да се работи облечени с костюми по 8 часа на ден. Мениджърът каза още, че:

Ще носят щастие на хората!“

Нели Ангелова обясни, че от 2013 година са си възложили като приоритет да взимат все повече и повече млади хора на работа. За преодоляването на безработицата в техния сектор, тя уточни, че им се предлага работа като стаж, кариерно развитие и професионално обучение.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments