Голяма част от ресторантите в Сандански не са затворили врати, а разчитат на доставки по домовете. Въпреки това са се принудили да се разделят с около 40% от персонала си. Те се опитват и да намалят разходите си до минимум, предаде „БНТ“.
Николай Иванов е собственик на семейно заведение в града. Разчита основно на поръчки от обедното меню. Това обаче не е достатъчно и той също е освободил част от персонала си. Причината е, че не може да събере приходи, за да дава поне по 20 лева надница на своите служители. Според него по-ниско възнаграждение би било кощунство.
Той се надява да успее поне да покрие разходите си, защото има такива за наем, осигуровки, ток и вода.
Асен Иванов също казва, че ако на края на годината излезе 0 на 0, това ще бъде един добър за него резултат.
Ресторантьорите се надяват да има позволят да работят след 21 декември.