Продукти:
2 бр. пилешки гърди
1 бр. айсберг
около 200 гр. чери домати
1 бр. краставица
3 с.л. майонеза
3 с.л. кисело мляко
черен пипер
червен пипер
сол
лимонов сок
зехтин
крутони
пармезан
Време за приготвяне: 15 минути
Рецепта:
Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Изпечете ги на скара или оребрен тиган. Когато изстинат се нарязват на хапки.
Почистете, измийте и накъсайте айсберга. Прибавете нарязаните краставици и чери домати. Добавете пилешките хапки и крутоните.
В отделен съд смесете киселото мляко, майонезата и лимоновия сок. Овкусете с черен и червен пипер и сол.
С готовия сос залейте салатата. Настържете пармезан.