Сангрията е една от любимите напитки на хората. Червено вино, свежи плодове, малко бренди или ром – всичко това я прави изкушение, на което трудно можем да устоим в топлите дни на годината.
Родината ѝ е Испания, а историята ѝ започва много назад във времето. Говори се, че някога римляните слагали от този вид алкохол във водата, за да я пречистят от бактерии и да се предпазят от зарази, предава „Розали“.
Днес коктейлът се сервира из целия свят, а вариациите му са многобройни. Бяло вино, шампанско или просто плодов сок – вкусът зависи изцяло от предпочитанията ни.
Няколко съвета за приготвянето ѝ:
1. Добре е да подберете сухо вино, с което да я направите.
2. Желателно е да имате поне един вид цитрусов плод – портокалите и лимоните вършат чудесна работа. Смесете ги с праскови, ягоди, ябълки и всичко останало, което обичате.
3. Изберете подсладител – захарен сироп, стевия, мед. Отново изборът е Ваш.
4. Ако не желаете да добавяте допълнителен вид алкохол, то сложете любимия си плодов сироп.