Сладки от тиква с глазура: Перфектна есенна рецепта за любителите на десертите

Идеален есенен десерт, който ще завладее сърцата на всички вкъщи

1
342
Сладки от тиква
Илюстративна снимка

Есента е сезонът на уютните аромати и вкусни домашно приготвени сладкиши. Ако сте любители на тиквата, тази рецепта за тиквени сладки с глазура ще стане задължителна част от вашия есенен списък за печене. С перфектно балансирания вкус на сладост и подправки, тези меки сладки ще се превърнат в любими на всички.

Необходими съставки за сладките:

2 чаши масло
2 чаши захар
2 чаени лъжички бакпулвер
2 чаени лъжички сода бикарбонат
1 чаена лъжичка сол
2 яйца
2 супени лъжици ванилия
500 г сварена тиква /пюрирана/
4 чаши универсално брашно
щипка канела и индийско орехче на вкус

За глазурата:

½ чаша масло
½ чаша кафява захар
¼ чаша мляко
1 чаена лъжичка ванилия
2 ¾ чаши пудра захар
канела за поръсване /по желание/

Начин на приготвяне:

Подготовка на тестото – загрейте фурната до 180°C. В голяма купа разбийте 2 чаши масло с електрически миксер на средна до висока скорост за около 30 секунди. Добавете захарта, бакпулвера, содата, солта, канелата и индийското орехче. Разбийте добре, като периодично остъргвате стените на купата.
Добавяне на останалите съставки – добавете яйцата и ванилията и разбийте до пълно смесване. След това добавете пюрираната тиква и разбъркайте. Постепенно добавяйте брашното – първо разбийте с миксера, а останалото добавете с дървена лъжица, докато получите гладко тесто.
Печене на сладките – с чаена лъжичка оформяйте малки купчинки от тестото върху ненамазнена тава, като оставяте разстояние между тях. Печете в предварително загрятата фурна за 10-12 минути или докато сладките се стегнат и повърхността е суха на допир. Прехвърлете сладките върху решетка и оставете да изстинат.
Приготвяне на глазурата – в малка тенджера загрейте ½ чаша масло и кафявата захар, докато се разтопят и сместа стане гладка. Прехвърлете в средна купа и добавете млякото и ванилията. Постепенно разбийте пудрата захар до получаване на гладка и кремообразна глазура.
Нанасяне на глазурата – разстелете глазурата върху охладените сладки. По желание поръсете с допълнително количество канела за аромат и завършек.

Тези тиквени сладки с глазура са идеални за есенно парти, семейно събиране или просто за уютен следобеден десерт у дома. С техния аромат и вкус, те ще завладеят всички, които ги опитат. Насладете се на есенния вкус и уют с тези вкусни сладки!

Как да приготвим здравословен сок от тиква и ябълки за зимата

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Сладки от тиква с глазура: Перфектна есенна рецепта за … […]