Спазват ли се противоепидемичните мерки от заведенията?

0
181
Заведение
Заведение. Снимка: PIxabay

В разгара на летния туристически сезон ресторанти, кафенета и барове по Черноморието са препълнени от местни и туристи. Спазват ли се обаче противоепидемичните мерки? Проверка на „NOVA“ показа, че в Бургас, например, на входа на всяко заведение има поставен дезинфектант, хората се призовават да спазват социална дистанция, масите са раздалечени една от друга и сервитьорите носят маски.

Всичко това създава неудобства за персонала, но собствениците са категорични, че те трябва да бъдат загърбени, за да бъде гарантирана безопасността на клиентите.

В едно от заведенията на Северния плаж в Бургас продължават да работят с еднократни чаши. Маските на сервитьорите се смъкват надолу само при контакт с клиент, след което се поставят пак. Освен това се използват ленти, които обозначават разстоянието, което трябва да се спазва при поръчка. Дезинфектанти са поставени навсякъде на бара. Персоналът е настроил аларми на телефони, за да не пропусне часа за дезинфекция на всички маси, както и на тоалетните.

Собствениците разказаха, че заповедта за дистанцията създава неудобства на самите клиенти. Имали са например запитване за резервация за 10 души, като хората са искали масите да бъдат съединени. Било им е обаче отказано, като са ги сложили на две съседни маси, за да може компанията да е възможно по-близо.

А какво е мнението на клиентите? Георги Жечев често пътувал в чужбина и счита, че у нас мерките са напълно достатъчни. На неговото мнение е и друг посетител на заведението. Той казва, че не бива да се прекалява със забраните заради коронавируса. Алла Зюнгюнова споделя, че си слага маска, когато е в магазина, но край морето я маха, за да диша чистия въздух. Друга клиентка също казва, че се чувства защитена и според нея мерките са в границите на нормалното.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments