Правилното хранене играе огромна роля за предпазването на човешкия организъм от болести. Специалистите съветват хората да обогатят менюто си, за да подсилят имунната си система.
По мнение на нутриционистите поне два пъти дневно трябва да консумираме плодове. Най-добре червени като боровинките, както и цитрусови. Салатите също имат важно място на трапезата. Зелените листни зеленчуци са отличен избор за сезона.
Сред варивата можем да наблегнем на граха, боба и лещата. Оризът също остава отличен вариант за готвене. Не трябва да се забравят и протеините, които могат да се набавят от пуешко и пилешко месо, както и риба.
Храните с консерванти, са онези, които трябва да избягваме. В тях влизат пастетите, кренвиршите и саламите. Продуктите, в които има рафинирано масло, също оказват негативно влияние на тялото ни.
Движението е друг важен фактор, който оказва добро влияние на тялото ни. Не е задължително човек да бъде активно спортуващ, но е добре в ежедневието му да има разходки и други физически активности.