Винен кебап със свинско

0
725
Винен кебап
Снимка: Уикипедия

Рецепта за 4 порции:
800 г свинско месо
2 глави лук
2 стръка праз
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. брашно
5 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
1 дафинов лист
За гарнитура:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
1 с.л. масло

Време за приготвяне: 45 минути

Рецепта:
Свинското месо се нарязва на хапки, лукът на полумесеци, а празът – на колелца. Месото и лукът се задушават до омекване. След това се добавя вода, колкото да покрие месото, и варенето продължава до полуомекване на свинското. Прибавят се червеното вино , брашното, размито в доматеното пюре и подправките, пише 1001Рецепти. Ястието се вари до готовност, като от време на време се разбърква.

Сервира се с гарнитура от ориз (1 ч.ч.), сварен в подсолена вода (3 ч.ч.) до пълна готовност и овкусен с масло (1 с.л.). Ястието се сервира горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments