Сладкото от мандарини и тиква е уникална комбинация, която добавя свежест и екзотичност към вашата трапеза. То е перфектно както за сутрешна закуска, намазано върху филия, така и като деликатно допълнение към сирена, придавайки им изтънчен вкус.
Необходими продукти:
300 г мандарини
150 г тиква
300 г захар
1 лимон
Обелете мандарините с нож, като премахнете и бялата им част. Нарежете парчетата, като внимавате да избегнете бялата ципа. Обелете тиквата и я нарежете на малки кубчета. Поставете мандарините, тиквата и захарта в тенджера или касерола. Загрейте на котлона и изчакайте сместа да заври. Намалете котлона до ниска степен и оставете да къкри, докато сместа се сгъсти. Разбърквайте периодично, за да избегнете загаряне.
След като сместа се сгъсти, изключете котлона и добавете няколко капки лимонов сок. Оставете сладкото да се охлади леко. Разпределете готовото сладко в бурканчета с капачка. Съхранявайте в хладилник.
Съвети за поднасяне:
– Поднесете сладкото върху филия препечен хляб за закуска.
– Използвайте го като изискано допълнение към сирена за специални поводи.
– Сервирайте като плодов акцент в десерти или сладолед.
Това сладко е не само лесно за приготвяне, но и идеален начин да добавите нотка на изтънченост към вашите ястия.