Яйцата – как да разберем дали са пресни?

0
190
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Яйцата са едни от най-използваните продукти в кухнята. Понякога обаче не знаем как да различим дали са пресни. Има няколко тайни, които могат да ни помогнат, разкрити от „Ladyzone“.

Белтъкът трябва да бъде стегнат

Когато счупим яйцето, то белтъкът трябва да бъде стегнат. Ако е воднист и жълтъкът се разлива, то значи, че яйцето е престояло.

Свеж мирис

При счупване пресните яйца миришат приятно. Престоялите имат аромат на сяра, който се засилва при топлинна обработка.

Яйцата трябва да потъват

Ако потопим едно яйце във вода, то трябва да отиде на дъното. Старите остават на повърхността или по средата на съда.

Пресните яйца се белят трудно

Пресните яйца са по-трудни за белене. За съжаление няма как да разберем дали са годни за ядене, докато не ги сварим.

Въртене

Завъртете яйцето. То трябва да се търколи настрани. Ако го направи, значи покупката е била правилна.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments