Защо трябва да избираме „грозните“ плодове и зеленчуци?

0
86
Плодове и зеленчуци
Снимка: Wikimedia commons

Когато купуваме плодове и зеленчуци, трябва да избираме тези, които нямат хубав търговски вид. Това каза диетологът д-р Огнян Симеонов за „Фокус“ във връзка с правилното хранене през пролетта.

„Най-важното, което трябва да запомним, е че никога кората на плода или зеленчука не трябва да блести – да няма някакъв блясък, който се получава от пръскане с нещо. А е хубаво в магазините да избираме плодове и зеленчуци, които нямат хубав търговски външен вид. Никога кората на цитрусовите плодове не трябва да е бляскава“, обясни д-р Симеонов.

Здравословното хранене никога не е било скъпо удоволствие, смята диетологът.

„За мен лично здравословното хранене е вегетарианското хранене. Иначе това, което предлагам на хората като хранителни режими, е индивидуално и само за тях. И предвид, че над 90% от хората са месоядни, включвам в програмите им месо“, каза още диетологът и посочи, че в дневното меню винаги трябва да има протеин, въглехидрат и мазнини.

Според д-р Симеонов най-честата грешка на българина винаги е, че или не закусва, или не обядва, понеже е много зает и много работи, а вечерята му е най-стабилното хранене.

„Нехраненето прави така, че човек да пълнее. Неправилното съчетание на някои продукти и яденето на големи количества въглехидрати и храни, които съдържат много захари и мазнини, също водят до напълняване“, коментира той.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments